INTERVJU: LUKA STEFANOVIĆ – Momak za velika dela!

Jedan od onih igrača koje bi svako poželeo u ekipi.  Zbog momaka kao što je Luka, izmišljena je ona čuvena “Dati 120% sebe”. Od ovog leta, Luka Stefanović brani boje VK Singidunum.

Stameni spoljni igrač, sa izuzetnim šutem. Odnosom prema treningu i igri uliva poverenje kako saigračima, tako i trenerima. Van bazena miran,  pristojan i uvek nasmejan. Veoma brzo je iskazao i liderske sposobnosti, pa ga je trener Cvetković nagradio, postavivši ga za zamenika kapitena.

– “Sa jedne strane, divan je osećaj kada neko ceni tvoj trud i rad, a sa druge strane, velika odgovornost, jer je trener tu odluku doneo uz konsultaciju sa starijim i iskusnijim saigračima iz ekipe. To je izuzetna čast i zaista veliki podstrek za mene da nastavim da radim kao i do sad.” – Nastavio je Luka na ovu konstataciju.

Luka je vaterpolom počeo da se bavi sa 10 godina, stasao je u čuvenoj školi “Ajkula sa Taša”, a oprobao se i na Banjici u istoimenoj ekipi, da bi prvoligašku afirmaciju stekao u Starom Gradu, osvojivši sa njima titulu prvaka Srbije na proleće 2017.

– “Zavoleo sam vaterpolo uz oca, koji se dugo bavio ovim sportom. Prošao sam odličnu školu VK Beograd-a, pa mi nije bilo teško da se brzo prilagodim prvoligaškim zahtevima. Odluka da se iz 1.A lige “vratim” u 1.B nije bila teška s obzirom na to kakvu ekipu je Singidunum oformio ove godine. Gledam ipak malo dalje od jedne sezone igranja i mislim da sam napravio pravi potez potpisom za ekipu koja ima veliku perspektivu”.

Kad smo već kod toga, kakva su tvoja očekivanja od ovogodišnjeg prvenstva?

– “Smatram da imamo ekipu koja bi bez većih problema trebala da osvoji prvo mesto u ovom rangu takmičenja. Dobro radimo i samo od nas zavisi koliko ćemo uspeti da ostvarimo od toga šta svi i očekujemo.”

Ima li nečeg što ti možda smeta u ekipi?

– (smeh) “Sviđa mi se pitanje! Imamo jedan zaista ozbiljan problem… Previše je Luka u ekipi, pa nas često buni kome se trener obraća. Verujem međutim da ćemo to lako i brzo rešiti.”

 

Ostaje nam samo da Luki (STEFANOVIĆ) poželimo svu sreću u daljem radu.

Samo neka nastavi u ovakvom ritmu!

 

Podeli na...