MARKO CVETKOVIĆ – NOVI TRENER SINGIDUNUMA

Marko Cetković, popularni Cvele novi je trener prvog sastava VK “Singidunum”.

Marku će se u stručnom štabu priključiti i prekaljeni as trenerskog zanata Miroslav Tomović, koji će raditi sa golmanima.

Uprava se odlučila da angažuje mladog stručnjaka kako bi se sa mladim timom bolje ostavrila konekcija na relaciji trener-igrači. Cvele, kako Marka znaju u srpskom vaterpolu, sa druge strane, novu ulogu shvata kao više nego ozbiljan zadatak.

-“Želim da se usavršim kao trener, i mislim da je Singidunum idealna sredina za tako nešto. Ekipa je mahom mlada, ali ima tu i nekoliko iskusnih igrača sa kojima se poznajem od ranije i sa kojima znam da ću imati odličnu saradnju. Nastojaću da opravdam poverenje predsednika kluba i prenesem timu sve što sam do sada naučio u vaterpolu.” izjavio je Cvetković na predstavljanju igračima.

Ono što je svakako neosporno je da Marko o vaterpolu zna mnogo.

Image may contain: 1 person

Bogatu vaterpolo karijeru započeo je u vaterpolo klubu “Partizan”. Stasao je u generaciji sa Filipom Filipovićem, Vojislavom Čupićem, Andrijom Prlainovićem, Stefanom Mitrovićem… Učio je vaterpolo od nekih od najboljih stručnjaka u zemlji. Kalio se u filijali, “Studentu”, osvojio sa njima i 1.B ligu SiCG, da bi sa Partizanom sledeće sezone postao prvak države. Nakon Partizana, karijeru nastavlja u “Crvenoj Zvezdi” sa kojom je postao i vice šampion zemlje.

Zapažene rezultate u Kupu Len ostvaruje sa “ŽAK”-om iz Kikinde, odakle odlazi u inostranstvo.

No automatic alt text available.

U Holandiji provodi 4 sezone, nastupajući za “MNC Dordrecht”. Iz Holandije odlazi u grčki šampionat, nastupa za prvoligaša “AC Palaio Faliro”. Bogatu internacionalnu karijeru zaokružuje nastupima za “Al Ahly” iz Kaira (Egipat) i “Rabotnički” iz Skoplja.

U “Letnjoj” ligi Srbije nastupao je za vaterpolo klubove “Valis” i “Paraćin”.

Prošao je sve kategorije nacionalnih selekcija Jugoslavije, SiCG i Srbije. Od većih uspeha izdvaja se 5. mesto na Univerzijadi u Bangkoku 2007. godine.

Image result for bangkok universiade 2007

U junu 2017. sa najvišim ocenama položio je ispit za licencu operativnog trenera u vaterpolu.

Cveletu želimo puno uspeha u predstojećoj sezoni i daljem radu!

Share-uj post prijateljima