SAKOVIĆ piše istoriju azijskog vaterpola!

Atlet Polo Air IndonesiaYusuf Budiman (kanan) gagal menahan tembakan atlet polo air Singapura Chow Jing Lun pada pertandingan Polo Air putra SEA Games XXIX Kuala Lumpur di National Aquatic Centre, kawasan Stadion Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Malaysia, Jumat (18/8).

Indonežanska vaterpolo reprezentacija može da se pohvali istorijskim uspehom nakon što je uspela da odigra nerešeno, 4-4, protiv velikog rivala i glavnog favorita za osvajanje Azijskih Igara, reprezentacije Singapura. Maulana Bayu i prijatelji ipak su ostali bez pobede jer su u penal lutriji imali manje sreće i izgubili sa 0-3.

-“Borba Rezze i njegovih drugara zaslužuje poštovanje. Ovo je istorija! Prvi put u istoriji nismo izgubili od Singapura u regularnom toku. Sada se nadamo da ćemo osvojiti zlato” , izjavio je predsjedavajući Indonežanskog saveza vodenih sportova (PB PRSI) Anindya Bakrie.

Ipak, da bi došli do zlata, izabranici Miloša Sakovića moraju da ostvare pobedu protiv Filipina. S druge strane, mora da se dogodi i to da Singapur izgubi od domaćina, Malezije. Ako i Indonezija i Singapur ostvare pobede, zlatna medalja ići će reprezentaciji sa boljom efikasnošću u bazenu. Trenutno Beny Respati i njegovi prijatelji zaostaju 6 golova za reprezentacijom Singapura, inače braniocima titule.

-“Dugo je Indonezija gubila od Singapura. Ne znam da li je ovo dostignuće ili ne, ali došli smo na SEA igre da odigramo svaku utakmicu, a ne samo protiv Singapura.”, rekao je trener Miloš Saković.

Image result for milos sakovic

U međuvremenu, kapiten reprezentacije Rezza Auditya Putra priznao je da zlato ipak nije tako blizu.

-“Zahvaljujući napornom radu konačno smo u stanju da se nosimo sa svakim protivnikom. Ovu utakmicu nismo počeli dobro, ali smo se borili i sa 0-3, stigli do 4-3, i izdržali  veliki pritisak kod rezultata 4-4. Ovo je novo i za nas, ipak nikada nismo pobedili Singapur, a sada je odlučila lutrija”, dodao je Rezza.

Share-uj post prijateljima