MILOŠ SAKOVIĆ – NOVI SELEKTOR INDONEZIJE


Izvršni odbor All Indonesia Swimming Association (PB PRSI) održao je nacionanu vaterpolo smotru u bazenima Simprug Jakarta, u sredu (11/1/2017), u sklopu priprema za SEA Games 2017.

Skup je otvorio zamenik predsednika saveza vodenih sportova Indonezije, Harlin Rahardjo sa nekoliko saradnika, zvaničnika saveza. Povod ovom okupljanju bilo je angažovanje trenera Miloša Sakovića iz Srbije, koji će u narednom periodu obavljati funkciju šefa stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Indonezije.

“Srbija je postala svetski vaterpolo šampion 2015. godine, evropski je šampion iz 2016. i osvajač zlatne medalje na olimpijadi u Riu 2016. Mi dovodimo trenere svetske klase, kako bismo ostvarili ono što sanjamo, a to je osvajanje zlatne medalje na SEA Games”, rekao je Harlin za kompas.com.

Saković je bio optimističan, smatrajući da Indonezija može preoteti titulu od Singapura. Aktuelni trener Singapura, bivši je Sakovićev asistent iz perioda kada su zajedno saradjivali u Srbiji.

– “Imamo oko 6-7 meseci za pripreme, i moramo se boriti zajedno, ako mislimo da postanemo šampioni”, objasnio je Saković.

Okupljanje će trajati pet dana, a na spisku se nalazi 36 spoirtista. U uži izbor ući će njih 18.

– “Izbor igrača u potpunosti zavisi od trenera, odbor se neće mešati, kao ni bilo koji drugi faktori”, dodao je Harlin.

Treniraće se 2 puta dnevno do subote.  Jutarnja sesija počinje u 09.30h, dok će popodnevni počinjati u 18.00h.

IZVOR: kompas.com

Podeli na...